Награда "Наташа Бошковић"


Награда „Наташа Бошковић” је установљена у знак поштовања и сећања на прву велику српску балерину Наташу Бошковић, знамениту уметницу, која је трајно задужила нашу уметничку игру. Додељује се балетском играчу изабраном међу уметницима професионалних позоришта, трупа и редова слободних уметника за најбољу интерпретацију класичног или неокласичног стила у области балетске уметности, а може се доделити и групи балетских играча или целокупном ансамблу једне представе.

 

 

 

 

 

 

Добитници:

(2012)      Милош Маријан, солистa Балета Народног позоришта у Београду, за улогу принца Дезиреа у представи                 Успавана лепотица (В.Логунов), Народног позоришта у Београду.

(2014)     Ана Ђурић, солиста Балета Српског народног позоришта, за улогу Одилије и Одете у балету Лабудово језеро (В.Логунов)


(2015)     Дејан Коларов и Игор Пастор, солисти Балета Народног позоришта у Београду, за улогу Доријана Греја у балету Слика Доријана Греја (В.Логунов)


(2016)     Душанка Каличанин, Бранкица Мандић, Ада Распор, Миља Русић, Татјана Татић, Сања Нинковић, Јованка Зарић, Маргарита Черомухина, Дејана Златановски и Стефани Ли Голдхан, чланице Балета Народног позоришта у Београду, за улогу Сванилдиних другарица у балету Копелија (Љ. и П. Добријевић)

(2017)     Игор Пастор, солиста Балета Народног позоришта у Београду, за улогу Базила у балету Дон Кихот (В.Васиљев)